De cursus duurt 4 uur of 3 uur bij een Duo of Privé dagcursus.

We starten vlakbij het CBR examencentrum in Utrecht. Na aanmelding krijg je altijd nog een email met het exacte adres

Nee, de dagcursus wordt direct door het rij-examen afgesloten. Je mag alleen aan het praktijkexamen deelnemen als je de theorie al gehaald hebt. Vraag het examen aan via www.cbr.nl

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden, behalve sneeuw en gladheid. In geval van sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan.

We starten vanaf de locatie waar je je voor hebt opgegeven. Tijdens de cursus zoek je met de instructeur zoveel mogelijk praktijk situaties op om te oefenen. Je krijgt via een portofoon de route en aanwijzingen te horen.

De examinator volgt jou op zijn eigen scooter. Via een portofoon krijg je de route te horen. Het examen duurt in totaal ongeveer 30 minuten.

Ja, de scooter is verzekerd met een speciale les-scooter verzekering inclusief een opzittenden verzekering. Door periodiek onderhoud te laten plegen kunnen wij de veiligheid zo hoog mogelijk houden.

De instructeur heeft altijd een geldige bevoegdheidspas voor rij-onderricht op zak. Deze kan op verzoek altijd getoond worden. Op de website van het IBKI kan worden gecontroleerd of de pas inderdaad nog geldig is.

Het geboekte praktijkexamen kunnen we helaas niet meer annuleren bij het CBR, op korte termijn.
Dit zijn de regels van het CBR waar we helaas niet omheen kunnen.

Er is wel een beperkte mogelijkheid om de regels van het CBR iets te omzeilen.
We kunnen namelijk bij 2 examens wel eenmalig de kandidaten omwisselen.


ACTUEEL

Wachttijd voor theorie examens: 2-3 maanden!!. 
Reserveer op tijd je theorie-examen op cbr.nl

Wachttijd praktijk: 7-8 weken 
De data bij ons op de website zijn actueel en gegarandeerd op voorraad.